Menu
0
Design in de Zorg
Ik ben op zoek naar…
035 52 34 717
Winkelmandje

Wandelstok kopen?

We hebben allemaal ooit leren lopen en fietsen en daar hadden we hulpmiddelen bij nodig. Waren we meestal nog trots op ook. Als we naar de 'Gouwe Ouwe' tijd gaan hebben we ook steeds vaker een hulpmiddel nodig om te kunnen lopen of fietsen, maar dat vinden we een stuk minder leuk. Geen hulpmiddel accepteren houdt soms in dat we de deur niet meer uitgaan. Dát is pas echt een beperking. De nieuwe generatie senioren is wel erg gesteld op mooie materialen en design. ZorgBoutique doet haar uiterste best hulpmiddelen te vinden, die aan die verwachtingen voldoen. Ze doen waarvoor ze bedoeld zijn, maar zien er tevens prachtig uit. U voelt zich niet 'ziek' maar 'chique'. 

Heel trots zijn we op de werkelijk prachtige wandelstokken. Hier wil je mee gezien worden. Ook een uitstekend cadeau voor opa of oma, die verder alles al lijken te hebben. U kunt de meeste wandelstokken door ons laten graveren om hem nog persoonlijker te maken.

De juiste maat wandelstok

juiste-lengte-wandelstok

Onze wandelstokken zijn niet alléén maar mooi. Het is de bedoeling dat ze de juiste ondersteuning geven. Daarvoor is het belangrijk dat uw wandelstok de juiste lengte heeft. U moet rechtop kunnen lopen met een licht gebogen ellenboog. Meet daarom de juiste maat of laat dit doen. Trek uw favoriete (wandel)schoenen aan. Uw armen hangen losjes langs uw lichaam. Zet de wandelstok met het handvat naar beneden op de grond. De hoogte waar de stok bij de pols komt aftekenen. Tot hier mag de stok worden ingekort. Bedenk: een extra centimeter eraf is altijd mogelijk. Erbij niet!

Juist gebruik van uw wandelstok

goed vasthouden van de wandelstok

Juist gebruik van uw wandelstok Alleen de middelvinger, ringvinger en pink houden het handvat van de wandelstok vast. De wijsvinger en de duim liggen gestrekt tegen de overgang tussen het handvat en de stok. De wandelstok wordt tegelijk met het zwakkere been neergezet. Is uw linkerbeen zwakker houdt u de wandelstok in de rechterhand en zet u de wandelstok tegelijk met het linkerbeen op de grond. Is uw rechterbeen zwakker, neemt u de wandelstok in uw linkerhand en ze deze tegelijk met het rechterbeen op de grond.  

De verschillende handgrepen:

wandelstok met rondhaakRonde handgreep

De ronde handgreep geeft minder houvast dan de Derby of de Fritz en kan niet zoveel gewicht dragen, maar is toch heel prettig in gebruik door de natuurlijke vering die het de wandelstok geef.  

fritz greepFritz handgreep

De Fritz handgreep is vernoemd naar der Alte Fritz, koning Friederich II. Hij liep met een wandelstok en werd hier regelmatig mee afgebeeld. De Fritz handgreep is  de na de rondgreep de oudste handgreep vorm voor wandelstokken die als loophulpmiddel gebruikt worden rechterhand gedragen worden. Handgreep Fritz wordt veel gebruikt door mensen met Artritis omdat je de stok goed vast kunt houden zonder pijn in de vingers of handen te krijgen.  

derby greep uitlegDerby handgreep

De Derby handgreep is waarschijnlijk vernoemd naar de 15e Graaf van Derby. Het heeft een elegante ronde vorm. Door de afgeronde brede vorm geeft de Derby handgreep een zeer goed houvast.  

knop handvatKnop handgreep

Stokken met een knop worden vaak als sierstokken gebruikt, maar bieden uiteraard wel een beetje stabiliteit. 

dieren handvatDieren/creatief handgreep

De wandelstokken met een greep in de vorm van een dier of ander creatief beeld zijn vrij uniek en stijlvol. Ze zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik, maar wel heel leuk voor speciale gelegenheden.  


 

Verzend- en betaalmethodes